Jan van Schaik
- Normaal Sporten
- Kiemen; Groenteteelt in de Keukenkast
- Spuiten Maakt Ons Giftig
- Jam Maken Zonder Suiker
- Brood uit Eigen Oven
- Doe het Thuis; Geld én Milieu Sparen
- De Nieuwe Hollandse Keuken; Verfijnde Recepten
- Gewoon Schoon; Wassen zonder Fratsen
- Natuurlijke Kosmetika Zelf Maken
- KeukenKruiden; Telen zonder Problemen
- Haute Couture van Gebruikte Kleding
- Maak Wat van Snoeihout
- Lekker Bakken zonder Suiker
- Schik in Schapen
- Toetjes zonder Suiker
- Sap Maak Je Natuurlijk Zelf
- Anders Eten voor Diabeten
- Een Konijn op Eigen Terrein
- Granen op Tafel
- Leef Gerust Milieubewust
- Zuivel
- Bijen
- De Groene Keuken
- Hete Bliksem! Vleesloze Recepten
- Hartige Taarten
- De NatuurRijke Tuin
- Zelfgemaakte Compost
- Brood uit Eigen Oven
- Granen
- Zelf Kippen Houden
- Kompost
- Kamerkost; Ik kook zelf wel!
- Eetbare Paddestoelen; Plukken, Kweken, Klaarmaken
- Inmaken & Bewaren van Groente en Fruit
- Babyvoeding van Borst tot Boterham
- Groente uit ’t Wild Plukken, Zelf Kweken en Toebereiden
- Vooruit met de Geit
- Eetbare Wilde Vruchten, Zaden en Noten
- Wijn uit eigen tuin
- Brouw Bier voor Je Plezier
Toen de redaktie van Ekologische Alternatieven mij vroeg in deze serie een bijdrage te leveren op het gebied van wijnmaken, heb ik geen moment geaarzeld en een groot deel van mijn schoolvakantie besteed aan dit werk.
Veel heb ik zelf geleerd door het lezen van de uitgaven van De Kleine Aarde. Het stemt tot dankbaarheid nu iets terug te kunnen doen. Ik hoop dat velen met deze tongstrelende hobby zullen beginnen. Veel plezier bij het wijnmaken.
Jan van Schaik
Dit boekje is méér dan een eenvoudige handleiding met recepten. U vindt ook een teeltbeschrijving voor wijnstokken. Wist u trouwens dat ook allerlei ander fruit uit eigen tuin of de vrije natuur - ja, zelfs groente als spinazie, afval als erwtendoppen en onkruid als brandnetels in wijn kan worden omgetoverd? Proost!
Redaktie