Deel van de Ekologische Alternatieven reeks:
- Normaal Sporten
- Kiemen; Groenteteelt in de Keukenkast
- Spuiten Maakt Ons Giftig
- Jam Maken Zonder Suiker
- Brood uit Eigen Oven
- Doe het Thuis; Geld én Milieu Sparen
- De Nieuwe Hollandse Keuken; Verfijnde Recepten
- Gewoon Schoon; Wassen zonder Fratsen
- Natuurlijke Kosmetika Zelf Maken
- KeukenKruiden; Telen zonder Problemen
- Haute Couture van Gebruikte Kleding
- Maak Wat van Snoeihout
- Lekker Bakken zonder Suiker
- Schik in Schapen
- Toetjes zonder Suiker
- Sap Maak Je Natuurlijk Zelf
- Anders Eten voor Diabeten
- Een Konijn op Eigen Terrein
- Granen op Tafel
- Leef Gerust Milieubewust
- Zuivel
- Bijen
- De Groene Keuken
- Hete Bliksem! Vleesloze Recepten
- Hartige Taarten
- De NatuurRijke Tuin
- Zelfgemaakte Compost
- Brood uit Eigen Oven
- Granen
- Zelf Kippen Houden
- Kompost
- Kamerkost; Ik kook zelf wel!
- Eetbare Paddestoelen; Plukken, Kweken, Klaarmaken
- Inmaken & Bewaren van Groente en Fruit
- Babyvoeding van Borst tot Boterham
- Groente uit ’t Wild Plukken, Zelf Kweken en Toebereiden
- Vooruit met de Geit
- Eetbare Wilde Vruchten, Zaden en Noten
- Wijn uit eigen tuin
- Brouw Bier voor Je Plezier
Uitgaven:Paperback
Bijenhouden, een eeuwenoude traditie, blijft mensen fascineren. In Nederland bezitten twaalfduizend imkers elk minstens één volk van zo'n vijftigduizend bijen! Bijenteelt is de enige vorm van veeteelt die je kunt doen zonder de beschikking te hebben over grond. Sommige imkers houden hun bijen op het balkon van hun bovenwoning.
Bijen houden hoeft niet duur te zijn. Met enige handigheid maak je een kast. Een bijenvolk is voor weinig geld te koop. Bedenk wat bijen kunnen betekenen. Ze bestuiven de moestuin en geven heerlijke honing en zuivere was.
Ab Revoort, die zelf jarenlange ervaring heeft als imker, biedt belangstellenden in kort bestek een kennismaking met de wereld van de bijen.