Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Uitnodiging Vpro Tegenlicht Meet up: Betere wereld begint tóch bij een ander

Waarom gaan de spullen die wij kopen eigenlijk allemaal vroeg of laat kapot? En waarom hebben we een wasmachine nodig als we schone kleren willen, we kopen toch ook geen vliegtuig als we op vakantie gaan? Deze vragen gaan we stellen tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up Boxtel op donderdag 13 februari a.s.

Wat als je in plaats van een wasmachine, ‘schone kleren’ koopt? In plaats van een auto, ‘vervoer’ of ‘licht’ in plaats lampen? Met het benodigde apparaat er gratis bij? Volgens velen zouden wij niet langer moeten opdraaien voor het risico dat een machine het begeeft, zodat het voor fabrikanten aantrekkelijker wordt om ze niet kapot te laten gaan. En hoeveel elektriciteit zou een droger nog verbruiken als Miele zelf de rekening zou moeten betalen?
Laat je inspireren door mooie voorbeelden van dit idee van architect Thomas Rau waarin de industrie als vanzelf meewerkt aan een betere wereld, het enige wat wij hoeven te doen is onze vraag te veranderen!

VPRO Tegenlicht Meet Up Boxtel
Sinds 2014 worden er overal in Nederland de inspirerende afleveringen van VPRO Tegenlicht bekeken. De afleveringen worden besproken tijdens Meet Ups, met allerlei geïnteresseerde bezoekers, bijzondere experts, doeners en denkers. In samenwerking met VPRO Tegenlicht maken we deze bijeenkomsten nu ook in Boxtel mogelijk, in het café van De Kleine Aarde aan het Klaverblad 13, een gezellige plek om elkaar te vinden in een goed gesprek en wellicht een drankje.

Iedereen is welkom, toegang gratis, aanmelden niet nodig.