Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

2022. Je was me het jaar wel..... En dan hebben we het hier alleen nog maar over de turbulentie in de wereld van boeren, tuinders en andere voedselproducenten in Nederland. De stikstofplannen van het kabinet en de dreigende uitkoop van boeren hakten erin. Eerder dit jaar ontlokten ze veel boerenprotest en hielden (ook bestuurlijk) Nederland behoorlijk bezig.

Het was beroepsbemiddelaar Johan Remkes die er uiteindelijk voor zorgde dat de scherpste kantjes van het verzet verdwenen en er ruimte ontstond voor dialoog en redelijkheid. En nu hopen dat zijn werk, vertaald in een Landbouwakkoord, het broodnodige perspectief biedt; zowel aan individuele boeren en tuinders als de grond waarop zij werken, daar waar ons voedsel groeit.

Ook dichterbij

huis was het een turbulent jaar. Via de obligaties van Aardpeer kregen we dit voorjaar toegang tot de grond onder De Kleine Aarde. Een paar maanden later volgde na een geslaagde crowdfunding de gebouwen; gebouwen die de komende jaren na een renovatie het kloppende hart gaan vormen van Plaats De Kleine Aarde. In januari 2023 start de ´natuurlijke renovatie´ van de Van Cooth Hoeve tot WerkPlaats voor hart, hoofd en handen.

Vanaf deze Plaats danken we iedereen die Plaats De Kleine Aarde volgt, heeft omarmd en zo bijdraagt aan een toekomstbestendig voedselsysteem voor ons allemaal. Speciale dank is er voor de 357 investeerders/leden van Coöperatie Plaats De Kleine Aarde en de fondsen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd en met hun steun aan de basis staan van het programma dat we aan het ontwikkelen zijn. Ook danken we alle ondertekenaars van ons Kennismanifest, waaronder de recente ´toetreders´ Avans Hogeschool, HAS green academy en Yuverta. Meer over deze en andere ontwikkelingen lees je verderop in deze mailing.

Voor nu wensen we je een paar mooie, rustige feestdagen toe, in verbinding met elkaar en onze Aarde.

Team Plaats De Kleine Aarde

Lees de hele nieuwsbrief via https://plaats-de-kleine-aarde...