Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Helicon stapt uit Het Collectief

We zijn druk bezig met het inrichten van de structuur, de rollen en verantwoordelijkheden op het park. Voor de pioniers en in de bestuurlijke laag. En ook met het inrichten van een gezond exploitatie model voor de komende jaren. Dit is in actieve samenwerking tussen Stichting De Kleine Aarde, Woonstichting Joost en ook de gemeente. Meteen na het moment dat we het gesprek met de overige partijen van het Collectief waren gestart werden we verrast door een aangetekende brief van Helicon. Ze schreven dat ze van hun deelname binnen De Kleine Aarde af wilden vanwege het gebrek aan studenten binnen de Boxtelse opleiding.

Vanuit het bestuur vonden we dit erg jammer. Je bent een partnerschap aangegaan voor 10 jaar, daar kan best een jaar minder studenten tussen zitten. Het was voor iedereen al merkbaar dat er weinig studenten/onderwijs inzet was maar daar kun je aan werken volgens ons, als de intentie er is. Maar goed, misschien hoort dit ook bij de ontwikkelingen van de Aarde?

Om goed invulling te kunnen geven aan de onderwijs behoefte van het oorspronkelijke plan gaan we op zoek naar een andere onderwijsinstelling, die de rol op zich kan nemen. Tevens gaan we verder met het inrichten van het gezonde exploitatiemodel. Hier verwachten we de komende tijd helderheid in te krijgen zodat we goed het nieuwe jaar in kunnen gaan!

We zien dat dat ontwikkelingen op het park goed gaan. We weten elkaar beter te vinden en er gebeuren hele mooie dingen. Deze afmelding staat dat niet in de weg.