Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

In Our Nature en ook De Kleine Aarde positief 'in the picture'

Het is al vroeg druk op woensdagochtend 9 oktober bij De Kleine Aarde, dat sommigen nog kennen als de plek waar duurzaam Nederland zich vanaf begin jaren zeventig vestigde en zorgen uitsprak over de stand van ons milieu. Een kleine vijftig jaar later maakte deze groene enclave een doorstart, met behoud van deze normen en waarden. En zorgen, want zoals een van de eerste klimaatvideo’s die die ochtend getoond wordt, laat zien, is zowel aan de zorgwekkende situatie als aan onze relatief passieve houding nog maar nauwelijks iets veranderd.

Na een openingssessie in de spiegeltent, waarin enkele van de sprekers kort hun verhaal pitchen, waaieren de bezoekers uit naar de verschillende workshops. Daar maken ze kennis met lokale én landelijke initiatieven die de aarde naar alle hoop vooruithelpen – van opbloeiende voedselbossen tot zonneparken 2.0. Daarnaast is ruimte voor muziek, zelfonderzoek en interactieve wandelingen en worden er klimaat gerelateerde films vertoond.

De bezoekers komen uit alle windstreken. Gemeenschappelijk hebben zij hun dorst naar kennis: vrijwel iedereen heeft moeite met kiezen. Ook een gezamenlijke overeenkomst: hun vooruitstrevende positie in het klimaatveld. Dat ziet ook spreker en pionier Matthijs Bosman: ‘Op onze eigen manier zijn we allemaal pioniers, met ieder onze eigen idealen. De kunst is die idealen bij elkaar te brengen.’

En dat De Kleine Aarde daar een prima plek voor is was het eensgezinde oordeel van veel bezoekers aan het In Our Nature festival.

Wim Claessen/Frida Rouppe van der Voort

Blijf ons volgen via www.podiumcirculair.nl voor vlogs, podcasts en andere info over het In Our Nature festival en de activiteiten van Podium Circulair.