Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

In Our Nature festival bij De Kleine Aarde

Nog een krappe week en dan is De Kleine Aarde het podium voor 2 dagen lang workshops, presentaties, discussies, films, masterclasses, theatrale performances en nog veel meer. Zorg dat je er bij bent!

Op het terrein van De Kleine Aarde vindt op 8, 9 en 10 oktober een nieuw festival plaats: In Our Nature. Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid.

Hoe kunnen we ons laten inspireren en voeden door technieken en inzichten die de natuur aandraagt? Dit is een vraag waar ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers graag antwoord op geven. Zij presenteren op dit festival hun ideeën, plannen en dilemma’s. Ook gaan zij samen met de festivalgangers op zoek naar inzichten, samenwerkingen en toepassingen voor een duurzame wereld. Voor omwonenden, De Kleine Aarde-gebruikers, kinderen en geïnteresseerden zijn er optredens, lezingen, een culinaire proeftuin, muziek en documentaire films.

Praktisch idealisme

Het In Our Nature festival is het initiatief van Podium Circulair, een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met The Turn Club, een ambitieuze groep kunstprofessionals, verbinders en praktische idealisten.

Curator van In Our Nature is Merlijn Twaalfhoven. Na jarenlang als succesvol componist gewerkt te hebben, zet hij zich nu in om met kunstenaars, creatieve makers en verbinders urgente vraagstukken aan te pakken. Zo wil hij de noodzakelijke veranderingen in de samenleving voeden met verbeeldingskracht, schoonheid en spel. Hij noemt dit de kunstenaarsmindset .

Aan de vooravond van het festival, op dinsdag 8 oktober, vindt er van 17.00 – 19.00 uur een gratis toegankelijk Openingsdebat plaats in De Spiegeltent, het tijdelijke centrale hart van het In Our Nature festival.

Het volledige programma van het In Our Nature festival is te bekijken op de website.

Speciaal voor omwonenden

De organisatie van het festival nodigt omwonenden van De Kleine Aarde van harte uit om tijdens de opening en de festivaldagen haar gast te zijn. Daartoe wordt op aanvraag een passe-partout verstrekt. Wanneer u een mail stuurt naar frida@podiumcirculair.nl dan zijn er per woning 2 gratis passe-partouts beschikbaar. Vermeld in het onderwerp van de mail: Passe-Partout omwonende en geef in de mail uw naam en adres op. De passe-partouts liggen dan vanaf dinsdagmiddag 8 oktober 15.30 uur op naam voor u klaar bij De Kleine Aarde. Meerdere kaarten per woning kunnen besteld via de website tegen het Studententarief å € 10,00 per dag. Wanneer van dit kortingstarief gebruik wordt gemaakt, dan ook daarvan graag de namen doorgeven aan frida@podiumcirculair.nl.

De actuele programma-informatie van dit duurzame festival is te vinden op www.inournature.nl.