Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Inspirerende ideeën voor groen Brabant op Festival In Our Nature

Op het terrein van De Kleine Aarde vindt op 8, 9 en 10 oktober een nieuw festival plaats: In Our Nature. Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid.

Hoe kunnen we ons laten inspireren en voeden door technieken en inzichten die de natuur aandraagt? Dit is een vraag waar ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers graag antwoord op geven. Zij presenteren op dit festival hun ideeën, plannen en dilemma’s. Ook gaan zij samen met de festivalgangers op zoek naar inzichten, samenwerkingen en toepassingen voor een duurzame wereld. Voor buurtbewoners, De Kleine Aarde-gebruikers, kinderen en geïnteresseerden zijn er optredens, lezingen, een culinaire proeftuin, muziek en documentaire films.

Praktisch idealisme
Het In Our Nature festival is het initiatief van Podium Circulair, een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met The Turn Club, een ambitieuze groep kunstprofessionals, verbinders en praktische idealisten.
Curator van In Our Nature is Merlijn Twaalfhoven. Na jarenlang als succesvol componist gewerkt te hebben, zet hij zich nu in om met kunstenaars, creatieve makers en verbinders urgente vraagstukken aan te pakken. Zo wil hij de noodzakelijke veranderingen in de samenleving voeden met verbeeldingskracht, schoonheid en spel. Hij noemt dit de kunstenaarsmindset.

Het volledige programma van het In Our Nature festival is te bekijken op de website.