Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Studenten Summa bouwen nieuwe bijenhal

In september zijn weer twee teams van Summa Bouw begonnen met hun praktijkwerk op De Kleine Aarde. In het kader van hun opleiding verrichten de studenten op diverse plaatsen op het terrein werkzaamheden. Zo wordt het bezoekerscentrum verder ingericht en afgewerkt, en is een innovatief team ingezet voor een "bouw-challenge" voor het maken van een nieuw ontwerp voor de veldschuur.

Op De Kleine Aarde staat al jarenlang een onderkomen voor enkele bijenvolken. Omdat dit bijenhuis op de plek staat waar straks het appartementencomplex wordt gebouwd, wordt het bijenhuis verplaatst naar een andere plek op De Kleine Aarde. In samenwerking met Summa College is een nieuwe bijenhal ontworpen. Deze nieuwe bijenhal verrijst naast de vijver, tussen het voedselbos en de voedseltuin. De gemeente heeft een omgevingsvergunning verleend, en de eerste werkzaamheden, zoals het storten van een vloer, zijn inmiddels begonnen.

Als alles volgens planning verloopt, dan kunnen de bijenvolken in februari 2019 verhuizen naar de nieuwe bijenhal.

De nieuwe bijenhal komt tot stand met financiële steun van de gemeente Boxtel, Heijmans, St. Joseph en Stichting Food4Bees. Daarnaast hebben Stichting De Kleine Aarde, Oxalis b.v. en aannemersbedrijf ELK met kosteloze arbeidsuren het initiatief ondersteund. Voor een deel van de kosten is bovendien een bijdrage gevraagd bij het Rabo Dichtbijfonds.