Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

VPRO Tegenlicht Meet up editie 1: WORSTELING VAN DE GROENMENS

Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips.

Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk? En niet alleen voor hen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. De Tegenlicht aflevering is een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Na de aflevering gaan we in gesprek met onder andere Green Evelien en natuurlijk met veel ruimte voor jouw ervaringen.

GASTEN

Green Evelien, leidt al jaren een eco-levensstijl met haar gezin in de Ardennen. Toen de belangstelling voor deze manier van leven groeide, besloot Evelien in 2015 om zich volledig te wijden aan het uitdragen van haar levensstijl. Voor meer informatie zie: www.greenevelien.com

PROGRAMMA DONDERDAG 21 NOVEMBER

19.00 uur: Inloop

19.30 uur: Tegenlicht-aflevering "Worsteling van de Groenmens" kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.

20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.

22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE

De Kleine Aarde, frisse start, dat ga je vinden! Het Klaverblad 13, Boxtel.