Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Verbouwing bezoekerscentrum

Zoals al eerder aangekondigd wordt het gebouw van het Bezoekerscentrum De Kleine Aarde in de loop van dit jaar onder handen genomen. Dit typische zogeheten “cradle to cradle building” is in 1995 geopend. Het is destijds gebouwd met uitsluitend duurzame materialen zoals larikshout, met papier als isolatiemateriaal, zonnepanelen op het dak en (later) een geo-thermische waterpomp voor de verwarming. De gedachte achter het gebouw was het gebruik van materialen die het milieu niet belasten. Deze technieken worden inmiddels over de hele wereld toegepast.
Op termijn worden de zonnepanelen vervangen en wordt het aantal panelen op het dak uitgebreid. Aan de binnenkant worden op dit moment werkzaamheden verricht aan de verwarmingsinstallatie, de indeling van de keuken, het opknappen van de b&b-kamers en het moderniseren van de kantoorruimten.
De onderhoudswerkzaamheden staan in het teken van werken en leren door studenten van het Summa College in Eindhoven. Summa College is één van de deelnemende partijen in Stichting De Kleine Aarde. De studenten van de afdeling Bouw doen op deze manier met hun “Klusbus” werkervaring op. Aan de buitenkant verandert het gebouw niet.