Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

WSD traint medewerkers bij De Kleine Aarde

“Voor WSD is De Kleine Aarde de perfecte plaats om trainingen te geven. Om te beginnen zijn wij in oktober, kort nadat De Kleine Aarde opgeleverd werd, begonnen met de training Gezonde Leefstijl. Wij vonden dat wel passend”, begint Ingeborg de Kort, manager Werkacademie bij WSD. WSD is het sociale werkbedrijf voor tien gemeenten binnen de driehoek Eindhoven-Tilburg-Den Bosch en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van werk.

“Wat De Kleine Aarde zo geschikt maakt voor deze training is de andere sfeer die de locatie met zich meebrengt. Het is allemaal kleinschaliger, rustiger en als je hier met een cursist een eindje gaat lopen dan zit je ook echt in het bos. Een training mag ook best iets bijzonders, een feestje zijn.” Daarnaast kent De Kleine Aarde faciliteiten zoals een mooie keuken die gebruikt kan worden voor de trainingen.

Maar misschien wel het mooiste aspect is dat de training zo goed aansluit bij het thema duurzaamheid zegt Ingeborg. “Veel van de trainingen voor onze doelgroep gaan over duurzame inzetbaarheid en deze in het bijzonder. Hoe kan je gezond eten en begrijp je wat er eigenlijk op een etiket staat met voedingsinformatie, hoe kan je verantwoord bewegen? Kortom het gaat er om collega’s te helpen minder vaak ziek te worden en beter in hun vel te zitten. Het gaat dus om duurzame inzetbaarheid. Daar is De Kleine Aarde wel een heel mooie locatie voor.”