Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Welkom op Plaats De Kleine Aarde


De Kleine Aarde is een natuurrijk park met een aantal ecologische eetbare (bos)tuinen en bijzondere gebouwen die elk hun eigen verhaal hebben. Het is een groene plek van ruim 2 hectaren midden in een woonwijk, om heerlijk te ontspannen en inspiratie op te doen.

Het terrein heeft ook een rijke historie, die zelfs al begint in 1901.

Organisaties of initiatieven die zich in brede zin verbonden weten met de historie of duurzame visie van De Kleine Aarde, zijn van harte welkom om zalen en slaapplaatsen te huren. Een rondleiding, koffie, thee, lunch, eenvoudig diner en borrel behoren ook tot de mogelijkheden.

Vrijdagmiddag open


Elke vrijdag van 14.00 - 17.00 uur zijn er activiteiten zoals gratis rondleidingen door onze vrijwilligers en tips voor ecologische moestuinieren. Het winkeltje is open voor de verkoop van plantjes, potgrond, zaden, thee en honing. Ook is het terras open voor koffie, thee en taart. De thema's van de rondleidingen zijn te lezen op www.plaatsdka.nl

Rondleiding op aanvraag


Tijdens de rondleidingen wandelen we door het park langs de verschillende gebouwen, over het levende gazon, door ons kleine educatieve voedselbos, de insectentuin met bijenhal en diverse andere biotopen en (moes)tuinen.

In elke rondleiding kan het accent op een specifiek onderwerp liggen. Denk aan historie, natuur met bodem- en waterkwaliteit, eetbaar groen, insecten en duurzaam bouwen. En natuurlijk is er het thema landbouwtransitie en de huidige ontwikkelingen van Plaats De Kleine Aarde.

Rondleidingen duren naar wens een half tot een heel uur. Ze kunnen zowel apart geboekt worden als in combinatie met zaalhuur.

Kom je speciaal naar De Kleine Aarde voor een rondleiding (zonder zaalhuur), dan hebben we een lekker arrangement. Na afloop van de wandeling geniet je van koffie en thee of kruidenthee uit onze tuinen, met een zoete traktatie. Als het weer het toelaat buiten of anders binnen. Je aanvraag kun je sturen naar verblijf@plaatsdka.nl

Ruimte voor bijeenkomst en overnachtingenDe Verblijfplaats heeft enkele zalen voor kleinschalige bijeenkomsten zoals vergaderingen, presentaties en workshops, trainingen, teambuildings en bedrijfsborrels. Met of zonder overnachting. Tussendoor een frisse neus halen of even pauzeren in het groen? Vanuit het gebouw stap je zo het park in voor een heerlijke wandeling over de half verharde graspaden.


Ecocafé


Deze ruimte heeft wat weg van een knus restaurant met een informele sfeer. Met een bistro-opstelling kunnen er tot 36 personen in. Met een theateropstelling of staand maximaal 45 personen. Beamer met scherm en flip-over/whiteboard zijn aanwezig.


Zonnezaal


In deze ruime vergaderruimte met pantry en zakelijk meubilair is een carré- of vergaderopstelling tot 24 personen mogelijk. In theateropstelling passen er tot 45 mensen in. Er staat een groot TV-scherm voor de laptop (HDMI) en een flipover/whiteboard.

Spreekkamer


Deze spreekkamer zit naast een keuken en is geschikt tot ongeveer 12 personen.

Slaapkamers
De Verblijfplaats heeft, verdeeld over 4 units, veertien1-persoons kamers en twee 2-persoonskamers. Elke kamer heeft een wastafel en elke unit een douche en aparte wc. In totaal 18 slaapplaatsen. Bij boekingen geldt een minimum van 1 unit per nacht.

Eten en drinken
Ontbijt, lunches, borrelplanken en koffie/thee met koek zijn zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. Desgewenst ook veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, met vlees of volgens andere opgegeven wensen.

Prijzen
Bij de prijs inbegrepen zijn: kannen koffie, thee en water, wifi, parkeren en natuurlijk toilet en energie. De prijzen van overnachting zijn inclusief beddengoed, schoonmaak en energie.

Arrangementen voor bijeenkomsten en overnachtingen
De arrangementen zijn inclusief kannen koffie, thee en water.

De zaalhuur gaat per dag of per dagdeel. De tijden zijn tussen 09.00 en 13.00 uur, tussen 13.00 uur en 17.00 uur met uitloop naar 18.00 uur. Of tussen 18:00 en 22.00 uur. Kom je een dag, dan is dat tussen 09.00 en 17.00 uur met uitloop naar 18.00 uur. Andere tijden zijn wellicht mogelijk in overleg.

De onderstaande prijzen zijn per persoon en exclusief BTW. De prijzen inclusief 9% BTW op arrangementen en 21% op kale zaalhuur wordt op de factuur gespecificeerd.

Ben je een non-profit organisatie of kom je met een grote groep of heb je andere wensen dan onderstaande arrangementen? Stuur dan een e-mail naar verblijf@plaatsdka.nl voor een offerte op maat.

 1. ZAAL & KOFFIE
  Bij aankomst staan de kannen koffie, thee en water klaar in de zaal. Tussendoor vullen we dit aan.

  De prijs van dit basisarrangement is € 22,50 p.p. excl. BTW
  Per groep per dagdeel geldt een minimumbedrag van € 180,- en per dag een minimum van € 250,-

 2. ZAAL & LUNCH
  Rond lunchtijd serveren we een kom soep met een luxe broodje.

  De prijs is € 35,- p.p. excl. BTW
  Per groep per dagdeel geldt een minimum bedrag van € 270,- en per dag een minimum van € 340,-

 3. ZAAL & AVONDETEN
  Verleng je middagbijeenkomst of start je avondoverleg met een menu van het seizoen.
  De prijs is € 40,- p.p. excl. BTW.
  Per groep per dagdeel geldt een minimum bedrag van € 270,- en per dag een minimum van € 340,-

 4. ZAAL & BORREL
  Aan het einde van de middag genieten jullie van een flesje koud vruchtensap, een biertje of een glas wijn met nootjes of een borrelplank. Dit arrangement kan ook samen met lunch of diner.
  De prijs is op aanvraag. Mail naar verblijf@plaatsdka.nl

 5. BED & ONTBIJT
  De arrangementen voor zaalhuur zijn te combineren met overnachten op De Kleine Aarde.
  Er geldt een minimum van 1 unit per nacht. Prijzen zijn op aanvraag. Mail naar verblijf@plaatsdka.nl

De Verblijfplaats, voor je bijeenkomsten en overnachtingen.