Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Voedselbos

De vereniging Kleine Aarde Netwerk (het KAN) begint binnenkort met de aanleg van een voedselbos op De Kleine Aarde. Eind 2017 kenden de gemeente Boxtel en Streekfonds Het Groene Woud hiervoor subsidie toe. Ook hebben we een aantal sponsors van bomen en planten. Op vrijdag 2 maart luiden we vanaf 14.00 uur de start van het ‘Kleine Aarde Voedselbos’ in, samen met diverse betrokkenen, geïnteresseerden en de pers. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom!

Natuur- en educatiewaarde

Met een voedselbos willen we de natuurwaarde van De Kleine Aarde versterken. Vanaf dit jaar planten we daarom op de voormalige schapenweide vele eetbare bomen, struiken, klimmers, bloemen en kruiden. Deze ontwikkelen zich daarna natuurlijk, net als in een bos. Het voedselbos krijgt ook een belangrijke educatieve functie. We willen er basisscholen ontvangen en ruimte bieden aan cursussen en workshops rondom natuur en voedsel. Iedereen kan meedoen bij de aanleg en ontwikkeling, én na verloop van tijd kennismaken met de vele eetbare bosproducten.

Meehelpen?

Het voedselbos wordt niet in een keer aangeplant, maar in verschillende fasen. Zo kan de nieuwe aanplant zich optimaal ontwikkelen.

Wil je meewerken in ons kleine educatieve voedselbos (eetbare bostuin) of in de rest van het park? Neem dan contact op met eric@plaatsdka.nl