Wie zijn we
Wat doen we
Aanbod
Nieuws

Voedselbos steeds gevarieerder & eetbaarder

Sinds 2018 legt de vereniging Kleine Aarde Netwerk (het KAN) een voedselbos aan op de voormalige schapenweide van De Kleine Aarde. Vorig jaar plantte het KAN allerlei nieuwe vruchtdragende bomen, heesters en struiken. Dit jaar komen er steeds meer eetbare kruiden, knollen en klimmers in het voedselbos. Zo groeien er geleidelijk allerlei eetbare lagen door elkaar, van hoog tot laag.

Leer het voedselbos kennen!

Wil je het voedselbos beter leren kennen, wandel er dan gerust doorheen (als je bij de vijver linksaf slaat, kom je het voedselbos vanzelf tegen). Blijf daarvoor wel op het graspad dat door het hele voedselbos slingert en regelmatig gemaaid wordt. Dan wordt de begroeiing daarbuiten niet aangetast. Je kunt ook even genieten van het groen aan de picknicktafel of op een boomstammetje in het voedselbos.

Zin om het voedselbos en de natuur op De Kleine Aarde mee te ontwikkelen?

Komende seizoenen zal het KAN nog veel zaaien, planten en andere klussen doen voor de ontwikkeling en (educatieve) beleving van het voedselbos. Hiervoor organiseert de werkgroep Natuurpark De Kleine Aarde werkmomenten, waarop ook buiten het voedselbos gewerkt wordt aan natuurontwikkeling op De Kleine Aarde. Wie zin heeft om (een keer) mee te helpen, kan zich aanmelden via eric@plaatsdka.nl

Foto: Sinds kort liggen er eiken stammetjes aan de rand van de open plek in het voedselbos, gedoneerd door vereniging De Nieuwe Gemeynt.